Saturday, January 24, 2009

MASUK KUBUR BERSAMA BERIBU RIBU UNDI UMNO

Assalamualaikum,Kugan Ananthan telah dikebumikan. Dia mati semasa dalam tahanan polis. Peguam Negara telah mengkelasifikasikan kes ini sebagai kes bunuh.


Kugan Ananthan telah masuk kubur. Dia membawa bersamanya beribu ribu undi, yang sepatutnya dapat ke UMNO.

Tetapi undi tersebut telah berkubur.

Bersama beliau.

SELAMAT TAHUN BARU CINASELAMAT TAHUN BARU CINA
KEPADA SEMUA

TERBELALAK DALAM TAHANAN

Assalamualaikum,


barulah terdengar berita tahanan yang mati semasa dalam kawalan polis dikategorikan sebagai kes bunuh. Saya baca perubahan ini berlaku kerana rakyat sedang membuat perubahan politik. Bila perubahan politik sedang menuju kepada ketelusan dan kebertanggung jawaban, maka lebih baik join the bandwagon .

Daripada ketinggalan sebagai badut.

BOLASEPAK MALAYSIA YANG MEMUALKAN

Assalamualaikum,

Bila kena belasah dengan UAE 5-0 mereka pun sibuklah. Kan dulu dah diberi tahu, biarlah yang benar benar pro mengendalikan sukan negara. Bukan sahaja bolasepak, tetapi sukan keseluruhannya.


Bolasepak Malaysia perlu satu overhaul. Overhaul tu maknanya tukar dari yang nombor 1000 sampai yang ke nombor 1.


Itu kalau nak maju. Kalau perlu bola disepak, sepak. Kalau perlu yang mengendali disepak, sepak.

Friday, January 23, 2009

USRAH DENGAN SHABERY CHEEK

Assalamualaikum,


Awal 1990an. Dia hantar anak dia kat Tadika Aulad. Dia dalam Semangat 46. Kami buat usrah dia datang sama join. Ok lah. cakap ana anta dengan kita orang. Wokeh la tu.

A DISCOURSE IN ISLAMIC STATE part 42

Assalamualaikum,

.......................continued from part 41

Betrayal of Islam by the Nationalists: Pakistan

Jinnah was a world class politician. He forced the Congress veterans into errors and then exploited them (Siddique, 1972; pp. 50). He outwitted the British viceroys, the Congress leaders including the saintly Gandhi to carve Pakistan out of India. Next he side-stepped the Muslim masses, who had been yearning for Islam and Islamic State as Jinnah promised in 1940. On 11th August 1947, in his presidential address to the Constituent Assembly of Pakistan, Jinnah said: You may belong to any religion or caste or creed - that has nothing to do with the busisness of the State....you will find that in the course of time Hindus would cease to be Hindus and Muslims would cease to be Muslims, not in the religious sense, because that is personal faith of each individual, but in the political sense as citizens of the State. (Jinnah, 1962; pp.9)

ENTRY MATJANG NI BAGUS!

Assalamualaikum,

copy & paste dari Matjang!


gmbr diambil di- http://www.utusan.com.my/neraka malaysia di kamunting bile nak tutup...hapuskan ISA

Pandai kau Matjang!

TAK UNDI UMNO, JANGAN GUNA JALAN INI

Assalamualaikum,


LANGKAWI

Thursday, January 22, 2009

PERIGI HANG TUAH KERING

Assalamualaikum,
Sehingga hari ini Perigi Hang Tuah belum kering lagi. Tetapi dengan pembangunan yang semakin pesat berlaku di puncak Bukit Duyung, berkemungkinan proses proses hidrologi yang beroperasi berasaskan terdapatnya pokok pokok di atas bukit tersebut akan terjejas.


Batuan laterite yang menjadi asas kepada kawasan Duyung banyak membantu mengekalkan air dalam Perigi Hang Tuah. Mungkin sebab sifat batuan tersebut yang boleh menyimpan air akan membenarkan air bergerak melaluinya.

Tetapi sekiranya tumbuhan ditanggalkan dari Bukit Duyung, maka hujan akan banyak menghasilkan surface runoff, dan sedikit infiltration. Ini akan mengurangkan air yang boleh meresap ke dalam bumi.


Oleh kerana pembangunan di sini sudah menjangkau 20 tahun, saya berikan 10 tahun lagi. Selepas itu mungkin Perigi Hang Tuah kering.


Ikan kering tidak berkuah
Dimakan dengan asam pedas
Kalau kering Perigi Hang Tuah
Hasbullah Pit telinga ku pulas

LAMBAIAN

ANEA 3306

Assalamualaikum,

Get your lecture notes....


good day

ADEA 3333

Assalamualaikum,

Please get your lecture notes ...

Good day

MENJAJA APA INI?

Assalamualaikum,

Di lorong lorang Jakarta, pelbagai benda dijajakan. Apa yang dijajakan di sini?

Wednesday, January 21, 2009

UMNO AKAN HILANG BERIBU RIBU UNDI

Assalamualaikum,


1. Sikh naik motosikal pakai turban boleh

2. Orang Islam naik motosikal pakai serban kena tangkap

3. Lepas tu sumbat dalam penjara.


Beribu ribu undi akan lari dari UMNO

MU MASUK FINAL

Assalamualaikum,Manchester United masuk final Carling Cup. Lawyer Kampung amacam?

Tuesday, January 20, 2009

SIAPA PAKAI SERBAN, PERLEKEHKAN!

Assalamualaikum,
Tuan Haji Fadhil Bentan


Ahmad Nasir Darus

YAHUDI LAKNATULLAH GUNAKAN SENJATA MAHAZALIM

Assalamualaikum,


Perang Gaza telah menyaksikan Yahudi Israel gunakan senjata yang tersangat zalim bernama Dense Inert Metal Explosives.


Senjata ini apabila meletup mengeluarkan bahang panas dan racikan logam halus yang menghancurkan apa saja yang berada sekitar 4 m diameter. Kesannya ialah sekiranya sesorang berada ditempat dimana letupan berlaku, anggota badannya akan hancur, terutama kaki. Sebab itu banyak mangsa hancur kedua dua kaki.

Juga racikan logam ini terlalu halus tetapi menembusi organ dalam. Jam yang pertama mungkin mangsa rasa seperti boleh diselamatkan, tetapi setelah 5-6 jam, biasanya mangsa mati kerana kegagalan organ dalaman.


Ya Allah kau hancurkan Yahudi dari muka bumi ini.


LAWYER KAMPUNG, CAHILL KETUK KAMU

Assalamualaikum,
Macam mana ni. Cahill dah hentak Liverpool sampai Benitez terduduk. Ini peluang Manchester United cerah ni!

TAHNIAH PRO-MAHASISWA

Assalamualaikum,


Kumpulan pro-Mahasiswa memenangi pilihanraya kampus Universiti Malaya (UM) semalam apabila calon-calonnya memenangi 21 daripada 41 kerusi yang dipertandingkan.

Tahniah

RAIKAN RINTIHAN RAKYAT, MUHYIDDIN!

Assalamualaikum,

1. Muhyiddin mengeluh kerana UMNO telah hilang daya penarik.

2. Tambahsatu lagi pak menteri, UMNO telah menokok satu daya lagi, daya meloyakan.

3. Bila UMNO nak belajar mendengar dan meraikan rintihan rakyat?

4. Rakyat melihat UMNO menipu dan melakukan penindasan. Bila PAS perintah Terengganu, royalti minyak ditukar kepada wang ehsan. Ini satu penipuan dan persendaan terhadap rakyat Terengganu. Rakyat Terengganu dihukum dan dan didera secara kolektif kerana memilih PAS dalam PRU 1999.

5. Kalau Yahudi Israel menghukum dan menyiksa rakyat Palestin Gaza kerana memilih HAMAS dalam pilihan raya, apakah bezanya deraan tersebut dengan apa yang dilakukan oleh UMNO?

6. UMNO menghukum dan mendera rakyat Kelantan kerana mimilih PAS. Hasil bumi dalam bentuk gas tidak dimajukan. Peruntukan peruntukan wajib dilambat lambatkan. Mewujudkan dualism dalam pemerintahan kerajaan negeri dengan adanya JPP. Lebuh raya Pantai Timur terhenti setakat Besut, Terengganu sahaja. Ini adalah penganiyaan dan deraan yang UMNO paksakan ke atas rakyat.

7. Kalau UMNO ini bijak, majukan Kelantan dan Terengganu semaksimanya, kerana yang akan mendapat faedah ialah orang Melayu. Bina lapangan terbang di Kota Bharu upaya bukan sahaja Airbus 380 boleh mendarat, tetapi space shutlle kalau tersesat pun boleh mendarat.

8. Bina sebanyak mungkin IPT di Kelantan, dengan tujuan untuk memajukan orang Melayu Islam. Bukan ugut, kalau undi BN, dapat U Malaysia Kelantan.

9. Benarkan rule of law. Kalau sesorang itu telah buat kesalahan, walau bagaimana tinggi pun jawatan yang dipegangnya dalam UMNO, benarkan ia diadili oleh mahkamah. Jangan selamatkan seseorang yang merompak harta negara ke kdudukan yang menjadikan ia kebal dari segi undang undang semata mata untuk menyelamatkannya. Ini dipersepsi oleh rakyat sebagai menjijikkan dan menghilangkan kredibiliti UMNO.

10. Urus harta negara sebagai harta negara, bukan harta peribadi dan bukan harta UMNO. Beri tender secara terbuka dan secara telus. Bukan diberi hanya pada kroni.

11. Anda tahu apakah mental picture yang terpahat pada minda rakyat apabila gambar atau imej seorang pemimpin UMNO yang dipalitkan dengan isu AP kereta import? Bayangkan anda duduk di atas toilet bowl. Anda teran sesuatu. Dan sesuatu itu berlempung jatuh dalam bowl. Anda jengah rupa yang dalam bowl itu. Itulah rupa pemimpin tersebut.

12. Rakyat ingin tahu apa yang terjadi kepada Bank Bumiputra Malaysia Berhad yang dulunya menjadi kebanggaan UMNO. Kenapa ia bangkrap? Siapa yang kebas duitnya? siapa yang bertanggung jawab?

13. Rakyat ingin tahu kehilangan wang yang besar berlaku pada Tabung Haji. Siapa yang bertanggung jawab?

14. Rakyat ingin tahu kerugian besar dialami oleh Bank Islam Malaysia Berhad. Siapa yang bertanggung jawab? Apa menteri berkenaan lakukan?

15. Rakyat ingin tahu kerugian besar pada Malaysia Airline System? Siapa yang bertanggung jawab?

16. Rakyat ingin tahu kenapa konsesi kepada syarikat syarikat lebuh raya terlalu berat sebelah dan menujukkan seolah kerajaan terlalu tidak cerdik dalam rundingan

17. Rakyat ingin tahu kenapa banyak PBT membelanjakan wang seperti harta datuk nenek mereka.

18. Sampai bila pembangunan bermaksud menurap jalan raya? Adalah mentaliti rakyat masih lagi tidak maju sehingga ketinggalan zaman 50an?

19. Rakyat mahu pemimpin yang bersih, telus dan tidak cakap bohong. Bukan pemimpin yang berlumba lumba masuk UMNO untuk jadi kaya!

20. Ingatlah! setiap sesuatu ituada penghujungnya. Untuk UMNO, ia telah sampai!

Monday, January 19, 2009

IKAN BAKAU

Assalamualaikum,
Saya rasa dalam tahun 1974. Baru beli motosikal ditahun pertama di UM. Long vacation, member ajak ronda ke Serkam. Sampai di situ, ada sampan yang baru naik dari laut dan parkir di tepi sungai. Kami beli ikan yang dia bawa.


Gerai di situ sediakan tempat bakar ikan. Api telah ada, tapi kena bakar sendiri. Saya pun bakar sendiri. Tak ingat lagi ikan apa. Tetapi ikan, bukan penyu. Sambil bakar order teh dengan nasi lemak.


Bila siap bakar, lantas kami pun baham ikan bakau dengan nasi lemak dengan teh.


Waduh, sedapnya!! belum pernah saya merasakan seenak itu.

DID YOU KNOW THAT SERIES IN ISLAM (6)

Assalamualaikum,


CHILDREN OF PROPHET MUHAMMAD s.a.w.

Prophet Muhammad had five children from his first wife Khadijah. One son, Al Qasim died when he was still a baby, and four daughters: Zainab, Ruqayyah, Fatimah, and Umi Kalsum.


The last child, a boy Ibrahim was born 628 A.D. He was the only child born to the Prophet after Prophet Muhammad (may Peace Be Upon Him) knew that he was to be a Messenger of Allah. His mother was Maria, an Egyptian whom the king of Egypt sent to Prophet Muhammad (may Peace Be Upon Him) as a handmaid servant and Prophet Muhammad married her in 627.


Zainab married her cousin Al'Ass Ibn Al-Rabeah. Zainab had only one child who died as a baby. Zainab died in 630 A.D.

Ruqayyah was the wife of Othman Ibn Affan. She had one boy who died possibly from an infection after a rooster pecked his eye. She died in 624 A.D. She died on the same day of the battle of Badr.

Umi Kalsum was also married to Othman after Ruqayah's death . She had no children. She died in 631 A.D.

Fatimah married Ali Ibn Abi Talib who was the cousin of the Prophet (may Peace Be Upon Him) and who later became the fourth Caliph. He died in 662 A.D. They had two sons, Al-Hassan and Al-Hussein and one daughter Um Kalsum. Fatimah died in 632 A.D.

Al-Hassan was seven years old, and Al-Huseein was six when Prophet Muhammad (may Peace Be Upon Him) died in 632 A.D.

SYABAS, WAHIDAH

Assalamualaikum,

Syabas Wahidah Ismail yang telah mengharumkan nama Malaysia dalam acara menembak. memenangi emas dalam acara 10m pistol adalah sesuatu yang manis bagi anda dan negara! Tahniah.


Pastu ketiak kena cover sikit.

BOLEH TUNJUKKAN DI MANA BBMB?

Assalamualaikum,
Puas mencari Bank Bumiputra Malaysia Berhad. Tetapi tidak bertemu. Kan dulu dia gah tersergam? Ada orang dah kebas duit dia sampai bungkus ke? Siapa orang tu? Tapi orang nya tidak diketemui!


Tapi senang ke. Orang ini membawa persepsi satu lambang. Nampak dalam minda anda lambang tersebut? Naik loya kan?

Sunday, January 18, 2009

MARAH LAH PADA HENRY GURNEY

Assalamualaikum,


Henry Gurney yang mengideakan penempatan semula orang Cina luar bandar melalui rancangan Briggs. Kalau nak marah, marahlah pada Henry Gurney. Apa pulak Nizar pula yang disalahkan!


Kalau Henry Gurney sudah tiada lagi untuk dimarahi, marahlah pada Tiery Henry!

URGENT NEED FOR AN EXIT STRATEGY

Assalamualaikum,


The fallout of the UMNO/BN defeat in PRK 036 KT is the growing popular rejection of the racist and nationalist-based party.


It is time they contemplate on an exit strategy


It is more face-saving because they are going to get booted, anyway.

HENDAKLAH NAMPAK, YANG HARAM ITU HARAM!

Assalamualaikum,


Penting sekali kita nampak yang halal itu halal, dan patuh dengannya. Perlu nampak yang haram itu haram, dan patuh dengannya.


Jangan nampak terbalik, yang haram dikata halal. Atau jenis yang bengong, tak reti mana satu hala l dan mana satu haram. Hantam semua.


Kalau royalti tertukar kepada wang ehsan, itu menipu namanya. Wang yang dapat daripada hasil menipu adalah haram. Kalau satu negeri Terengganu diberi wang haram, UMNO tanggung dosanya.


Bila wang ehsan bertukar semula kepada royalti sebab perkiraan politik, bukan sebab perjanjian yang telah dipersetujui, maka itu juga menipu namanya.


Wang hasil penipuan adalah haram!