Thursday, September 9, 2010

SELAMAT HARI RAYA: SATELLITE TERHEMPAS

Assalamaualaikum,

Saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN

Berita: satu satellite bernama PERKASA jatuh dihempas ke bumi

Ranking U Malaya juga jatuh kena hempas

Wednesday, September 8, 2010

ANGKA SUCI

Assalamualaikum

Angka membawa pelbagai pengertian kepada pelbagai orang. Bagi orang Islam, 1 merujuk kepada tauhid kepada Allah. 2 merujuk kepada dua kalimah syahadah.
Dan macam macam lagi ada tetapi sengaja saya tidak perturunkan di sini.
Ada juga orang yang mengaitkan sesuatu dengan angka:
restoren mamak letak angka 786. Untuk apa saya kurang arif.
Ada orang kalau 888 tu maknanya kaya, kaya, kaya
Ada seorang mamat tergila gila pada 153
Cerita kat sini

Tuesday, September 7, 2010

SATELLITE

Assalamualaium,

Modus operandi yang digunakan oleh mereka yang memerlukannya mudah sangat dibaca. Perkasa ditubuhkan sebagai satu satellite kepada mereka, seperti mereka menubuhkan pelbagai ngo lain yang berkokok untuk menyiarkan suara mereka, yang mereka sendiri takut atau merasa rugi kalau diwarwarkan.
Tetapi Perkasa sekarang lebih menjadi satu biawak kepada mereka dan bukan emas seperti yang diharapkan. Dengan mempunyai seorang ketua yang bersifat sangat erratik dan membina imej racist sangat ekstrim, maka pertubuhan ini bukan sebenarnya membantu tokehnya, tetapi membantut.
Kenyataan bodoh seperti meminta Nik Aziz tunjukkan bukti orang non-muslim di zaman rasulullah dibenar masuk masjid, dengan sendirinya menjerluskan orang ini serta pertubuhan yang dibawanya ke gaung penolakan rakyat secara total terhadap mereka.
Sekarang dengan bertekak siri baru dengan Nurul Izzah, ketua Perkasa kelihatan di mata pengundi sebagai nyanyuk tak ketahuan arah. Nyanyuk kerana tidak memahami asas isu yang dilontarkan.
Terpaksa si emiritus dan pemegang kursi membantu si mamat sorang ini untuk berdepan dengan Nurul Izzah, kerana dirinya sendiri telah gagal dalam fungsi kenapa ia ditubuhkan.
Kamu adalah satu satellite yang gagal.
Satellite yang gagal biasanya dihempaskan ke bumi

Sunday, September 5, 2010

TIADA TENGKOLOK UNTUK UMNO

Assalamualaikum,

Sesiapa yang telah hidup semasa pilihanraya 1990 tentu ingat UMNO diselamatkan oleh sebuah tengkolok. Tetapi sekiranya pilihanraya umum diadakan pada hari ini, tiada lagi tengkolok yang akan menyelamatkan mereka.

Pulau Pinang akan kekal dalam genggaman DAP, juga besar kemungkinan dengan rekod pentadbiran yang cemerlang Lim Guan Eng, penawanan DAP terhadap Pulau tersebut akan melebar. PAS dan UMNO akan betarung di sana dengan kemajuan minima yang berjaya dicapai oleh PAS.

Kedah dan Kelantan akan kekal dalam genggaman PAS, dengan kemungkinan jumlah kerusi yang ditawan PAS akan bertokok.

Perak akan ditawan sepenuhnya oleh DAP, dan kita akan menyaksikan Perak mempunyai menteri besar daripada DAP yang terdiri daripada orang Melayu. DAP tahu, mereka telah beri peluang kepada PAS sekali untuk menjadi menteri besar, kali ini aku pula nak jadi menteri besar, kata mereka.

Selangor akan kekal dalam gengaman PR. Selagi Khir Toyo mengepalai UMNO Selangor, selama itulah UMNO akan meleleh air liurnya, sebab sial penyapu masih terpahat didahi mamat itu. Saya rasa kalau UMNO Selangor serius untuk menawan kembali negeri tersebut, langkah pertama yang perlu mereka ambil ialah mengenepikan mamat ini.

Johor dan Negeri Sembilan akan goyah. Tengok keadaan, kalau suasana berubah, perubahan besar kepada cita rasa pengundi akan menyaksikan NS bertukar pemerintah.

PAS masih belum boleh menang di Melaka. Kalau nak menang samada PAS tukar PJ atau pandu PJ supaya lebih proaktif dan dinamik. Oleh itu UMNO masih berkokok di Melaka. Pahang, Terengganu, setakat ni berubah sikit aje berbanding pru lepas. Perlis macam mana?

Boleh ke PR ke Putrajaya? Kau tengok apa yang berlaku di Sabah dan Sarawak. Ia akan memberi kau petunjuk.