Wednesday, January 19, 2011

BIBIR NAJIB DI PELABUHAN KLANG

Assalamualaikum,

Ramai jongos tidak paham yang kamu tu jongos. Jangan lah menyebuk berebut rebut nak berdebat dengan Anwar Ibrahim. Tidak kira lah kamu nazri ke, khairy ke, umi ke atau ketua cawangan umno. 1Malaysia bukan nak tengok kamu.

1Malaysia, terutamanya nenek nenek wanita umno nak tengok satu sahaja. Itu pun kau tak paham?

Sementelah pilihanraya kecil akan diadakan di Pelabuhan Klang, maka itulah peluang mereka untuk lihat benda tu di sana.

Kau tau tak para jongos, apa yang nenek nenek umno tu nak tengok? Sehingga yang layak berdebat dengan Anwar Ibrahim tu hanyalah Najib dan Najib sahaja?

Kamu semua tidak punya seperti apa yang dipunya Najib.

Bibir bak delima merekah

TERESA KOK AZAN

Assalamualaikum,

Maka senyum bertemu telinga orang UMNO bila isu seorang peguam MCA kononnya memohon maaf atas desakan awalnya supaya azan di Masjid Al-Ikhlasiah di Bukit Kerinchi diperlahankan kerana memekakkan telinga beliau.Lepas tu semua media yang selalu berbuih mulut meniupkan api perkauman senyap dan sunyi , tandanya angguk angguk , dah settle tuan!

Tapi dulu Teresa Kok difitnah kononnya suruh azan diperlahan di sebuah surau di Puchong. Berabad media penyala api perkauman meniupkan kebencian antara rakyat.

Sedangkan Teresa tidak buat pun apa apa arahan suruh azan diperlahankan.

Apa media penyala api perkauman ini akan lakukan sekiranya

Teresa Kok azan!

Tuesday, January 18, 2011

ROSMAH SEDANG OMAN

Assalamualaikum,

Media melaporkan ...

MUSCAT: Datin Seri Rosmah Mansor, isteri kepada Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak, tiba di sini pada Ahad untuk melakukan lawatan empat hari ke Oman.
Ketibaan beliau di Lapangan Terbang Antarabangsa Muscat disambut oleh Menteri Pembangunan Sosial Oman Dr Sharifa Bint Khalfan Al Yahya'eyah.
Turut menyambut beliau ialah Kuasa Usaha di Kedutaan Malaysia di Muscat, Mohamad Norhisyam Mohamad Yusof, dan beberapa orang pegawai kedutaan.
Diiringi oleh beberapa orang anggota Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-isteri Menteri dan Timbalan Menteri (Bakti), Rosmah terbang dari Kuching di mana beliau menyertai Najib dalam lawatan ke Sarawak. Rosmah melawat Oman sebagai tetamu kerajaan negara ini, status yang akhir sekali diberikan kepada kenamaan Malaysia dua dekad lalu bila Yang di-Pertuan Agong, ketika itu Sultan Azlan Shah, melawat Oman pada 1991.

 Kalau sebagai tetamu tentunya tuan rumah yang menjemput  bayau tambang kan?

Monday, January 17, 2011

PUTERI BUANG UMI

Assalamualaikum,


Macam tak caya Puteri UMNO Sabah begitu prihatin isu buang bayi. Kalau kau betul betul tidak suka isu zina dan yang berkaitan dengannya, kenapa kau sokong umi hafilda, kau sokong saiful,kau sokong sianu dan si ini.

Bukan ke kau menyuburkan budaya itu dengan menyokong kes individu berkenaan?