Wednesday, June 27, 2012

ABUYA

سۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Minum apa encik? boleh aje kalau aku nak jawab, saya tak mau minum, tapi sebab jiwa ni jenis kaki bangkang, aku jawab, eh, aku nak makan la! Minah endon hari pertama aku di situ tarik muka masam.

Hari ke dua, minum apa encik? eh, aku nak makan la. Minah endon yang ini pula tersongeh songeh.

Aku datang nak makan, kenapa kau tanya minum apa encik? Aku ada bawa air mineral sendiri kerana aku tak confident kebersihan bancuhan air engkau. Tapi nasi kau ku baham juga.

Tengah hari tadi, minah endon yang tersongeh tu, tersongeh lagi bila lihat aku, tetapi kali ini dia tidak kata minum apa encik? agaknya dia dah jangka apa jawapan aku.

Aku pilih untuk ambil lauk ikan kembung bakar, aku tanya minah tu: perut ikan ni dibuang ke tidak? saya tidak tahu, jawabnya. 

Tiba tiba hampir pula minah endon yang dulunya masam, dia beritau saya yang keluarkan perut ikan tu. Aku jawab, ok la, aku percaya cakap kau. Tapi saya tanya dia kembali, kenapa aku tanya perut ikan ini dah dikeluarkan ke atau tidak,

sebabnya nya dalam perut tu ada tahi. Tahi tu najis. Aku tak mau makan benda yanbg najis.

Menah endon dua orang ni anguk. Sebab dia bukan tokeh, depa ni cuma kerja di

restoren abuya


Monday, June 25, 2012

AKU ADA BUKTI BARUسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Pernah baca buku layang? Maksud aku ialah buku yang ditulis untuk menghentam musuh politik. Ia menjadi satu budaya dalam amenoh sedikit masa dulu. Sekarang sudah berubah kepada teknik lain sesuai mengikut perubahan masa.

Masa zaman buku layang ini, aku perhatikan penulisannya baik, dan disokong dengan data serta bukti, samada betul atau tidak tak tau lah, tetapi cara penulisannya rata rata adalah baik. Aku pun heran macam mana orang politik ni boleh menulis dengan baik sebegini?

Jawapannya aku jumpa secara terserempak. Semasa membuat grup menulis buku beberapa ketika dulu, ahli grup aku tu mengaku yang dia adalah salah seorang penulis buku layang yang diupah oleh orang politik. Barulah aku tau. Patutlah tulisan buku buku ni baik, sebab ada pensyarah dan ada profesor yang terlibat dengannya.

Kau ingat Ahmad Lutfi Othman membuat aduan rasuah terhadap seorang orang politik dalam tahun 90an? Ahamd menceritakan dia menerima banyak maklumat yang dibekalkan oleh hentahsiapa untuk ,menyokong aduannya.

Tau pengendali portal on line anti-serban yang sekarang merempat di UK? dia mengaku dibekalkan dengan maklumat oleh hentahsiapa untuk memburuk buruk musuh politik si pembekal maklumat.


Sekiranaya kau jumpa dengan orang yang ada maklumat, ketahuilah, maklumat tersebut dibekalkan oleh hentahsiapa. Sebab itulah ada menteri yang kena berhenti untuk jaga lembu. Sebab itulah akaun 3 belion diungkit semula.

maka apabila hentahsiapa membekalkan maklumat yang mungkin dicipta, maka si jalang yang terliurkan anwar melalak

Aku ada bukti baru!


TAHNIAH MORSI


سۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهTahniah Morsi kau menang pilihan raya Mesir