Saturday, January 14, 2012

UMNO SEDANG SEKSA PENDUDUK HULU LANGAT

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Kontraktor  pungut sampah yang bawah payung  UMNO sedang menyiksa penduduk hulu langat dengan cara sabotaj pungutan sampah. Kalau cara macam ini kompom penduduk hulu langat tak akan undi UMNO dalam pilihan raya 13 ini.

Kau baca kat sini

Thursday, January 12, 2012

ROSMAH PESAN......

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهIsteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor menggesa wanita memberikan kekuatan dan sokongan kepada suami mereka yang akan dapat membantu memperkukuhkan institusi keluarga di negara ini.
Beliau turut menasihatkan mereka supaya meluangkan masa untuk anak-anak tanpa mengira betapa sibuknya mereka.
Dalam temu bual di radio TraxxFM di Angkasapuri di sini Khamis, Rosmah berkata dirinya, sebaliknya, mendapat kekuatan daripada suaminya Datuk Seri Najib Tun Razak serta anak-anaknya.
"Apabila saya berasa sedih atau berduka, anak-anak saya sentiasa ada di sisi untuk memujuk saya dan membantu menjadikan keadaan kembali pada perspektifnya. Mereka membuat saya ketawa dan mereka amat memahami saya.
"Jadi, walau macamana sibuknya saya, saya sentiasa luangkan masa untuk anak-anak saya," katanya dan menambah anak-anaknya yang mendorong dirinya untuk memberi perhatian terhadap pembangunan kanak-kanak di negara ini.
"Saya mahu orang menyayangi anak-anak mereka sebagaimana saya menyayangi anak-anak saya. Jadi para ibu bapa, tanpa mengira betapa sibuknya anda, luangkan masa untuk anak anda," kata Rosmah.
Menyatakan walaupun Najib seorang perdana menteri namun beliau juga adalah manusia biasa.
"Sebagai seorang isteri, adalah amat penting untuk saya memberikan kekuatan kepada suami saya agar beliau kekal kuat dan bersemangat untuk berkhidmat kepada rakyat...Ini lah yang patut dilakukan oleh seorang isteri, kita berikan kekuatan kepada suami kita".
Rosmah berkata juga penting bagi dirinya memberikan inspirasi kepada rakyat Malaysia yang cemerlang seperti pemain badminton nombor satu dunia Datuk Lee Chong Wei supaya mereka terus mencapai dan mencatatkan kejayaan besar untuk negara.
"Apabila kita mahu memberikan inspirasi kepada orang, adalah penting untuk melayani mereka sebagai kawan. Dengan Chong Wei, saya berkomunikasi dengannya untuk memberikan nasihat dan galakan kepadanya," katanya dan menurutnya beliau berasa gembira jika dapat memberi inspirasi kepada orang lain.

Sumber:http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2012/1/12/mstar_berita/20120112160105&sec=mstar_berita

JAMBATAN DILETOP

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهKira kira 29 tahun yang lepas aku berbual bual dengan O. Dia adalah orang Melayu keturunan Bugis. Dia adalah bekas tentera british yang berkhidmat dalam bidang risik. Dia beritau aku dia mencapai kategori C3 dalam badan persisikan tersebut, iaitu kategori paling tinggi yang boleh dicapai dalam organisasi tersebut. Pada masa berbual tu semua file mengenai beliau telah di declassify.


Semasa zaman konfrantasi antara Indonesia dan Malaysia, beliau telah diberi assignment pergi ke Indonesia, masuk bawah jambatan, pasang bahan peletup dan letupkan.


Apabila diletup sahaja, radio propaganda akan menyiarkan berita bahawa rakyat Indonesia telah bangkit melawan Sukarno.


Wednesday, January 11, 2012

BOM CELAH KELENGKANG MELETOP

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهAlmarhum Profesor Zulkifli  Moahamad, mantan YDP PAS mati diberitakan kerana kemalangan jalan raya. Diberitkan juga kereta beliau berlanggar, atau ada versi lain yang mengatakan dilanggar. Dilanggar oleh sebuah kenderaan yang fortified, atau telah diperkukuh. Siapakah yang mampu mempunyai kenderaan yang dimodify supaya jadi kereta kebal?

Mantan seorang MB Selangor dimalukan dengan cara dijejeh dia secara mengatakan dia menghasilkan anak haram, dan perincian anak tersebut dikeluarkan sehingga nombor surat beranak pun boleh dikemukakan. Kemudian artikel mengenainya diterbitkan di Java Post, indon, siapa yang punya skill untuk melakukan semua ini?

Mat Sabu diperangkap khalwat di Kota Baru dalam tahun 1995 dengan cara sama seperti mission impossible. Siapa yang mampu merancang sedemikian intricate sehingga menyamai filem mission impossible?

Dalam kes liwat edisi pertama, peti besi pejabat peguam Raja Addruce dibelah dan dokumen penting dilarikan. Untuk melakukan kerja kerja sedemikian, hanya yang pro dan dalam keadaan yang dikawal sahaja boleh melakukannya. Siapa yang punya skill sedemikian?

Rekod imegresen Altantuya diberitakan dihapuskan dari sistem komputer pejabat berkenaan. Kita tahu, untuk menghapuskan rekod penting sedemikian, perlukan password. Siapa yang punya kuasa sehingga boleh berkata beri aku password dan yang diherdik terus menikus setikus tikusnya?

Tajuk sebuah berita menohmah peserta bawa bom. Tetapi dikatakan juga tempat dikawal rapi, semua orang diperiksa rapi. lagu mana boleh lepas? Juga diberitakan device berkenaan diletak dibawah kon polis. Apa? Kon polis, bukan kon JKR ke?


Tuesday, January 10, 2012

RATUSAN ORG TENGGELAM

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Pekan kecil, kampus kecil, apabila tsunami aktivism melanda, ratusan orang tenggelam. Yang kelihatan hanya yang beryunipom

Monday, January 9, 2012

BEBAS

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهAda yang bebas
Ada yang pucat
Ada yang kena pecat