Saturday, September 18, 2010

AK 47: SARAWAK BUKAN TERENGGANU

Assalamualaikum,Setelah 47 tahun Malaysia dibentuk, rakyat Sarawak sekarang menyuarakan ketidak puasan hati mereka. Mereka mengatakan Sarawak negeri yang terkaya di Malaysia. Ketua Menteri Sarawak dikatakan antara yang terkaya di Malaysia. Tetapi Sarawak adalah negeri termiskin di Malaysia.

Rakyat tidak seperti rakyat Terengganu. Walau pun negeri Terengganu dianugerahkan Allah dengan khazanah yang melimpah ruah, dan apabila kekayaan tersebut dikaut dan disonglap oleh segelintir orang, rakyat Terengganu tidak komplen. Mereka terus memilih BN.

Tetapi rakyat Sarawak sedang berubah angin. Mereka sudah putus angin, dan sedia untuk membuang angin untuk beralih angin.

Setelah 47 tahun, maka maka mereka tidak mahu lagi M16. Mereka mahu gunakan AK 47.

Sarawak bukan lagi safe deposit dan fixed deposit untuk BN

PILIHANRAYA LAMA LAGI

Assalamualaikum,Walaupun anda sedang saksikan sandiwara orang UMNO keluar UMNO dan kemudian masuk UMNO kembali sambil menjerit jerit mengatakan mereka keluar PAS, keluar PKR keluar DAP, yang mana itu adalah petanda pilihanraya umum sudah dekat, namun ia masih jauh lagi.

Kalau najib berani pun 2011 bulan April tak gerenti lagi.

Sebab pertama ialah UMNO masih lemah lagi, sehingga UMNO johor pun tak konfiden untuk menghadapi pru mengejut.

Kemudian Taib di Sarawak sedang tercungap cungap. Paling baik pun untuk diri sendiri dia boleh menang, untuk BN sakit la.

Sabah tidak akan jadi fixed deposit BN selamanya. Ia sedang ranum sekarang untuk dipetik. Bukan oleh BN

Paling terkini najib kata tidak menongkah NGO. Maknanya takut atau telah tersesal dengan tindakan terhadap PERKASA.

Oleh itu, semua penggilap perlu cipta suasana yang pada kiraan mereka boleh untungkkan BN.

Suasana itu jauh lagi untuk dicapai.

Thursday, September 16, 2010

OTONOMI SABAH: SATU PISAU CENGKUK

Assalamualaikum,
Pemimpin PR sedang mengumpan rakyat Sabah dengan satu umpan yang sukar diperlekeh dan ditolak. Sekiranya PR menang, Sabah akan diberi otonomi penuh.

Ini adalah satu pisau cengkuk yang akan memenggal leher BN

PELAJARAN DARIPADA SOS

Assalamualaikum,

Terlalu banyak pelajaran yang rakyat Malaysia perlu ambil daripada peristiwa pembunuhan Sosilawati. Selama ini saya sendiri pun tidak pernah dengar nama Sosilawati ini, juga tidak tahu menahu hal bisnis beliau. Sebabnya senang aje, aku tak pakai gincu.

Perkara pertama yang perlu kita belajar daripada peristiwa ini ialah masyarakat Malaysia sedang membarah dengan pelbagai masalah sosial. Masyarakat Melayu dengan zina dan buang anak serta dadah serta ragut dan merempit. Masyarakat Cina dengan judi, judi, judi dan seks, seks, seks. Masyarakat India dengan gangster ganas.

Jelas apa yang perlu diambil pelajaran ialah pembangunan dan kemajuan yang berjaya dicapai oleh mana mana komuniti mestilah juga dikecapi oleh komuniti yang lain. Jangan biarkan satu komuniti berjaya dengan kemajuan sementara komuniti yang lain tertinggal. Di sinilah perlunya pimpinan politik yang ikhlas dan menjurus kepada berkhidmat untuk rakyat.

Kita tidak boleh biarkan komuniti kita sahaja yang maju, dan tidak mengambil pusing dengan kepincangan yang berlaku dalam komuniti lain, sedangkan ahli komuniti lain itu hidup satu taman dengan kita, atau ia adalah jiran kita.

Sekiranya kita biarkan sebarang komuniti atau ahli masyarakat tertinggal dalam arus pembangunan dan kemajuan, maka kesannya akan kita rasakan sama sama. Sekiranya anda berpendapatan tinggi, sedangkan ada ahli komuniti anda yang papa kedana, maka keadaan ini akan turut memberi kesan kepada anda. Mungkin ada perkara yang dilakukan oleh mereka yang tertinggal dari sedi kemajuan dan pembangunan ini akan melibatkan anda. Seperti misalnya kalau mereka terlibat dengan jenayah ragut, anda mungkin menjadi mangsanya.

Saya lihat dalam kes pembunuhan Sos ini, pemimpin politik komuniti berkenaan telah lama gagal untuk membawa kemajuan kepada kahum mereka. Pemimpin menjadi kaya raya, kroni pemimpin jadi kaya raya, tetapi ada rakyat dalam komuniti mereka yang merempat dan tidak diberikan pembelaan. Akhirnya ia menular kepada pelbagai masalah sosial lain yang membarah dan merosakkan masyarakat.

Pembunuhan ini lebih mendedahkan masalah sosial yang dihadapi oleh Malaysia. Ia menjadi masalah Malaysia. Perlu diselesaikan oleh pemimpin politik Malaysia.

Kalau mereka berhati perut.

SELAMAT HARI MALAYSIA

Assalamualaikum,

Saya mengucapkan selamat menyambut HARI MALAYSIA

Wednesday, September 15, 2010

NAZRI & KHAIRY: SKRG MASA NAK SEMBELIH UTUSAN

Assalamualaikum,

Apabila pemimpin UMNO dapat rasa bahawa surat kabau yang dibiaya untuk membodek dan mengipas mereka sekarang ini sudah derhaka sederhaka derhakanya kerana UMNO kata hindarkan PERKASA, mereka dengan kurang hajau kata perlu sokong PERKASA, maka sudah sampai masanya UMNO sembelih surat kabau tu.

Macam kes bunuh baru baru ni, leher dicantas dengan pisau cangkuk, kau cantas leher surat kabau tu dengan pisau cangkuk le.

Amacam Nazri, tak kan kau nak biaukan penggilap kasut kau nak tonyoh hidung kau pulak!

Amacam Khairy, tak kan si mamat bengap tu nak perbodoh orang oxford pulak.

Sembelih je . Sekarang ni best time untuk tu.

Tuesday, September 14, 2010

SAUDI BELI MAINAN

Assalamualaikum,Permohonan kerajaan Saudi untuk membeli mainan bernilai USD 60 billion (RM 180 bilion) telah diluluskan oleh kerajaan Amerika.

Kononnya untuk melawan arus kebangkitan Iran.

Macam Saddam dulu, bazirkan wang beli mainan berbilion dollar, tapi bila kena serang habok pun tak dapat digunakan.

Lebih berpekdah kalau Saudi tu laburkan wang mereka untuk menjana pendapatan rakyat, agar rakyat hidup lebih selesa

Juga bantu negara negara Islam lain yang dibelenggu kemiskinan

MENGAJAU UMNO SEDAUKAN DIRI

Assalamualaikum,

Membaca ulasan utusan loya tentang pandangan mereka mengapa pula umno mesti menjauhkan diri dari PERKASA jelas menunjukkan pemikiran mereka yang berkarat dengan umno ni memang tidak boleh diubah lagi.

Perkara pertama yang perlu mereka ini faham ialah pemikiran rakyat Malaysia telah dan sedang melalui satu anjakan paradigm. Mereka tidak lagi melihat umno itulah kerajaan, dan taat setia tanpa soal jawab hanya sanya untuk umno dan umno sahaja.

Selama ini apabila setiap kali pilihan raya umno menang. Pilihan raya menang, umno terasa mereka itulah kuasa. Apa yang mereka sebut dan apa yang mereka kata menjadi undang undang tertinggi di negara ini. Sebab itu apabila perlembagaan Malaysia mereka pinda untuk kesekian kalinya, terutama bahagian yang mana apa yang diputuskan oleh parliman menjadi undang undang tanpa perlu kepada restu Agong setelah sekian tempoh masa berlalu, maka perdana menteri Malaysia secara otomatis menjadi elected dictator, setaraf dengan Hitler dan Lee Kuan Yew.

Dengan itu umno telah terbiasa dan tegal dengan cara pemerintahan diktator. Hanya mereka tidak nampak gajah yang di depan mata mereka. Artikel utusan loya itu mengatakan mengapa hanya selepas PRU 12, apabila mereka bercakap tentang melayu, mereka dilabel racist? Jawabnya ialah sebelum PRU 12, kamu dengan sombong serta tinggi hidung lagi mendabik dada mengatakan kami ada 2/3 majoriti. Apa yang kami cakap jadi undang undang. Suara rakyat kamu tekan dan tenggelamkan sehingga rakyat tidak punya saluran untuk menyatakan pandangan.

Semua pandangan rakyat yang tidak senada dengan kamu, kamu delete.

Tetapi sekarang rakyat telah ada ruang untuk menyatakan pandangan. Pandangan kamu dulu, kini dan selamanya sememangnya racist. Cuma kamu yang tidak mahu mengakuinya kerana kesombongan kamu apabila kamu ada tongkat sakti bernama 2/3.

Jadi apa yang digongkan oleh PERKASA adalah membangkitkan permusuhan yang tidak perlu ditimbulkan. Tidak ada rakyat Malaysia yang hendak membuat perubahan atau menganggu atau membuang 153 itu. Tidak ada rakyat Malaysia secara bebal dan tergesa gesa berusaha agar perlembagaan Malaysia yang ada pada hari ini ditukar segera.

Yang kamu lakukan ialah kamu telah merobek dan merogol perlembagaan Malaysia lebih 40 kali dalam masa 50 tahun ini. Satu perkara bebal yang kamu lakukan ialah adakah patut hanya kerana ingin melanjutkan tempoh kontrak seorang kroni kamu, sanggup kamu pinda perlembagaan Malaysia?

Siapa yang mengkhianati perlembagaan Malaysia?

Rakyat Malaysia ingin hidup dalam harmoni. Bukan dalam huru hara ciptaan kamu

Monday, September 13, 2010

BARU TAHU MCM MANA RAJA PETRA K CABUTLARI

Assalamualaikum,

Tahun 1974, masa demo student, aku pun naik heran macam mana Hishamudin Rais boleh cabut lari sampai ke luar negara.

Lepas tu macam macam orang lagi boleh cabut lari bila polis nak tangkap.

Dalam kes Altantuya, PI Bala dapat cabut lari.

Lepas tu Raja Petra Kamarudin pun dapat cabut lari.

Bila Raja Petra K sendiri cerita macam mana dia cabut lari, baru la aku tahu macam mana depa ni sonang sonang aje cabut lari

Sunday, September 12, 2010

AWANG SELAMAT DERHAKA PADA NAJIB

Assalamualaikum,

Hari ini jelas disaksikan awang selamat telah derhaka dan kurang hajau kepada perdana menteri. Ada ke dia berani lawan perdana menteri? Perdana menteri melalui mesyuarat BN telah membuat keputusan yang bijak dengan memberi arahan supaya umno menjauhkan diri dari PERKASA.

Tetiba je awang selamat dengan bahasa yang sangat kurang hajau telah berani melawan apa yang perdana menteri arahkan: jauhkan diri dari PERKASA.

Sudah sampai masanya umno nyahkan awang selamat yang ini.