Monday, November 3, 2008

BANDAR TUN RAZAK YANG B.....

Assalamualaikum,


Pilihan raya 1995. Kami telah pun terima poster calon PAS yang bertanding Parlimen Bandar Tun Razak. Gambar calon tersebut tertera jelas pada poster berkenaan. Calon tersebut ialah Malek Husin.
Tiba tiba kami lihat di kaca tv Malek Husin membuat pengumuman keluar PAS dan masuk UMNO. Bayangkan betapa luluhnya hati petugas PAS yang telah bertungkus lumus bekerja untuk memenangkan calon tersebut. Kerana terlalu marah dan hampa, kami letak poster Malek Husin yang tertera gambarnya dan kami letakkan ditempat pemijak dil uar pintu masuk markas pilihan raya. Arahan yang diberi ialah: siapa yang masuk atau keluar markaz hendaklah memijak gambar tersebut. Dan inilah yang dilakukan sehinggalah gambar yang lumat diganti dengan gambar Malek Husin yang baru.
Kemudian masuk pula Zulkifli Nordin. Dia dikatakan pernah jadi YDP PAS Bandar Tun Razak SEJAK 2004. Tetapi sebab PAS Bandar Tun Razak ni jenis b...., YDP mereka tidak bertanding atas tiket PAS. Ini bukan kerana PAS Bandar Tun Razak tu jenis Pak Lebai, tetapi jenis b..... Maka Zulkifli Nordin bertanding atas tiket PKR.
Anda tahukan siapakah yang didesas desuskan akan masuk UMNO dalam masa yang terdekat ini? Menjadi atau tidak menjadi berita ini tidak ditekankan di sini, tetapi yang nak ditekankan ialah, tak kan berkali kali nak kena tipu. Memanglah PAS Bandar Tun Razak ini b....