Wednesday, February 18, 2009

TENGOK APA BLOG UMNO CERITA HAL UMNO

Assalamualaikum,

[COPY &PASTE]

Melihat banyak respon dan komen yang Mummy terima (350-500 pelayar satu hari) berhubung suasana politik di kawasan Merbok khasnya PRK Bukit Selambau dan situasi UMNO Bahagian Merbok, Mummy ingin mengulas lanjut untuk tambahan sebagai penyampai suara rakyat di kawasan tersebut.

Maklumat-maklumat ini diterima dari SB-SB Rakyat yang sedang berkeliaran di kawasan tersebut sekarang ini. Ada yang sedang minum kopi di kedai Abu Bukit Selambau, ada yang jadi waiter di Restoran Pelita, ada yang sedang berniaga apom lenggang di market Taman Ria Jaya dan ada yang gunting rambut di Sungai Lalang. Mereka ini bukan ahli politik tetapi mereka ini rakyat biasa yang sedang memerhati gelagat juak-juak UMNO Merbok khasnya Ketua UMNO Bahagian Merbok yang menang dengan rasuah politik.

Mummy diminta untuk membuktikan kenyataan di dalam blog Mummy yang lepas tentang “UMNO Merbok dikuasai oleh syarikat Singapura”. Bukti yang mudah Mummy terima laporan tahunan syarikat tersebut dari Singapore Stock Exchange sekembalinya Mummy dari Singapura minggu lepas.

Lapuran ini memberi maklumat terperinci tentang sebuah syarikat Asti Holding Ltd, syarikat yang disenarai di SSE. Syarikat ini telah melantik Tajul Urus Mat Zain sebagai salah seorang ahli lembaga pengarahnya. Tajul juga dilantik sebagai salah seorang “Audit Committee”. Pengerusi “Nominating Committee” dan “Remuneration Committee”. Dalam lapuran ini hanya Tajul seorang sahaja Melayu Malaysia yang dilantik di dalam syarikat tersebut dan ahli-ahli lembaga pengarah yang lain dan pengurusan lyang lain semuanya terdiri dari Cina Singapura.

Betapa hebatnya ketua UMNO Bahagian Merbok yang dahulu hanya jadi cikgu cabuk hari ini boleh duduk di dalam sebuah syarikat awam berpengkalan dan dikuasai oleh Singapura.

Persoalannya di sini, siapa Tajul? apa yang Tajul tahu tentang perniagaan? apa yang Tajul tahu tentang “precision engineering”?, apa yang Tajul tahu tentang peranan ahli lembaga pengarah syarikat awam?. Atau Tajul hanya proxy seseorang? KJ atau Mahazir Khalid?

Dalam kata yang paling mudah Tajul merupakan broker komission atau power broker atau talibarut atau upahan syarikat Singapura yang ingin menguasai tokoh-tokoh politik negara ini.

Banyak syarikat-syarikat Singapura telah menggunakan strategi kotor Yahudi seperti di Amerika Syarikat di mana majoriti syarikat strategik AS dikuasai oleh Yahudi dan setiap kali pilihanraya memilih Presiden AS, syarikat-syarikat ini akan menyalurkan dana yang berbillion ringgit untuk memenangi calun pro mereka. Dalam lain perkataan Presiden tersebut kelak akan tunduk dan mengikut telunjuk Yahudi di dalam segenap dasar luar dan dalam AS.

Contoh yang terjadi dihadapan mata kita ialah, apa jadi dengan PM Thailand, Taksin Shinawatra dimana beliau telah dibeli oleh Temasik Holding Ltd sebuah konglomerat Singapura sehingga beliau akhirnya jatuh diguling oleh rakyat dan rajanya sendiri dengan penuh penghinaan.

Hari ini UMNO Merbok sedang bergembira dengan tokoh mereka yang konon kaya raya. Mereka tidak sedar mereka telah dibeli dengan wang-wang dana dari Singapura. Yang sebenarnya UMNO Bahagian Merbok telah menjadi bahan dagangan dan kempimpinan jawatankuasa yang ada telah tergadai kepada Singapura.

albanjari said...

tahniah mummy,
kerana membongkar rahsia besar Umno Bahagian Merbok.Bravo !! Teruskan bongkar untuk rakyat tahu dan lebih tahu !

Anonymous said...

erm.. bagus maklumat nie... apa kata mummy selidik juga tentang orang2 yang rapat ngan mr tajul nie.. contohnya ketua pemuda bahagian kuala kedah.. siapa dia nie sebenarnya..

bungaraya said...

Inilah yang silapnya mengenai orang melayu. Jelas dan nyata tidak dapat duduk diam bila melihat bangsanya kaya dan memiliki harta bertimbun. Sepatutnya bila kita dengki melihat orang melayu lain kaya raya, kita juga patut berusaha untuk menjadi kaya, bukan mentohmah dan memburuk-burukkan orang melayu lain. Saya tidak hairan jika 50 tahun lagi miliki peratusan melayu dalam bidang ekonomi menjunam jatuh. Sebabnya kerana terdapat orang melayu sendiri yang masih kuat rasa iri hati dan dengki. Tak sedar pula tu. Nama je sekolah melambung tinggi. Tapi hati masih busuk macam bangkai babi.

awi.prt8 said...

Salam Mummy,

harap maklumat mummy nie bukan rekaan dan fitnah semata-mata.kalau tak kes naya mummy.

Anonymous said...

sebagai salah seorang orang muda di merbok, samaada tajul ataupun tokmie, jawapannya ialah baik orang lain.samada guna duit atau tidak, perwatakan tajul tidak sesuai untuk menjadi pemimpin yang telus dan ikhlas.susah nak mengenal tajul samada beliau adalah musuh atau tidak.tokmie pula lebih kepada orang-orang lama.merbok begitu slow sehingga tiada tarikan.sifat juah dan berlagak kerana kaya dan jawatan ibarat mengikat tali di tengkuk..bisa menjerut sehingga padam jika salah jalan dan ditarik orang.jika benar apa yang mummy cakapkan maka merbok boleh menjadi contoh kepada umno yang bakal terkubur pada pru 13.pemuda diketuai oleh kroni khairy.wanita diketuai oleh seorang wanita yang tidak berkenyakinan manakala puteri diketuai oleh seorang yang persis lalang.apa lagi yang tinggal?

pemuda langkawi said...

Saudara Bungaraya,

Tulisan mummy tidak mempunyaai niat buruk kepada sesiapa,ianya merupakan satu fakta yang benar.Manusia suka ikut orang ramai dan takut untuk berhadapan dengan KEBENARAN.

Kebenaran itu kebal,ia tidak terkalahkan kerana kebenaran adalah kemahuan Tuhan.

Satu lagi projek yang dijual kepada Singapura ialah Projek 99 degrees East di Bukit Malut,Langkawi.Tanah milik Kerajaan Negeri diserah kepada Syarikat TIARAMODA yang dimiliki oleh rakyat Singapura.Tanah itu amat Strategik dan cukup besar melebihi 100 ekar di serah secara Joint venture 80% kepada syarikat tersebut dan Kerajaan Negeri Kedah hanya memiliki 20% sahaja.

Semua Projek ini diatur oleh Tajul melalui Syarikat Kedah Corp.Berapa nilai Projek ini ? ianya hampir mencechah billion ringgit.Siapa yang untung ? tolong tanya mantan MB Kedah Det Khalid.

Yang anehnya mengikut kelaziman Projek JV selalunya 70 - 30 ,kenapa projek ini 80 - 20 ? siapa dapat 10 peratus ? Sila tanya MB baru dan GM Kedah Corp yang baru, ia ada jawapannya.


Apa persepsi anda tentang nafsu yang ada pada UMNO?